Innan ni tog oss

En gripande berättelse om fyra syskon som inte lämnar dig oberörd.

Tolvåriga Rill bor tillsammans med sina syskon och föräldrar på en båt på Mississippifloden. När föräldrarna tvingas åka till sjukhuset en dag, lämnas Rill att ta hand om sina småsyskon. Allt verkar bra, tills det plötsligt dyker upp främlingar på båten. De tar med barnen och placerar dem på fosterhem, och försöker samtidigt intala dem att deras föräldrar självmant överlämnat dem i barnhemmets vård. Syskonen är övertygade om att det inte stämmer, och att föräldrarna när som helst kommer för att hämta dem.

Samtidigt får vi följa Avery Stafford, en åklagare som kommer från en familj med gott inflytande. Avery råkar snubbla över information som till henne verkar oroväckande, och börjar nysta i fallet. Ju längre in hon kommer, är hon säker på att det har en koppling till hennes egen familj.

Innan ni tog oss av Lisa Wingate är baserad på de verkliga händelserna där Georgia Tann, föreståndare för Memphis barnhem, kidnappade fattiga barn för att sedan sälja dem vidare till välbärgade familjer. Det är helt klart den starkaste boken jag läst i år. Det är stundvis en hemsk historia som utspelar sig, men jag vill ändå rekommendera boken för den är så pass bra skriven att den inte lämnar dig i första taget.