Grafikutställning 7 - 26 maj

Den här utställningen visar verk av deltagare vilka under våren gått en grafikkurs i MEKEN, som en del i projektet "Med kreativiteten och skapandet i fokus - Johan Ahlbäcks ateljé". Plats: Ahlbäcksalen

Vi fann 13 kreativa kvinnor med ursprung i 9(!!) länder som ville utveckla sina kunskaper i grafik. Deltagarna har under åtta torsdagkvällar, med handledning av Pernilla Jansson, utforskat teknikerna: torrnål, träsnitt, linoleumsnitt, collografi samt relieftryck.

Kursen har varit ett samverksansprojekt mellan Johan Ahlbäckstiftelsen, MEKEN, Smedjebackens kommun, KiD(Konst i Dalarna) och studieförbundet NBV(nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet). Den möjliggjordes genom bidra till arbetslivsmuseer som Riksantikvarieämbetet har beviljat Ahlbäckstiftelsen. De tre sista kurstillfällena finansierades av NBV.

Utställningen kan ses under Werner Aspenströmbibliotekets öppettider.

Målgrupp:

Taggar: